Menu

Wat een Snertrit!

De weersvoorspellingen waren niet al te best maar met de gedachte dat de meeste regen naast je valt naar Jan v.d. Knaap. Tasje met droge kleding op de rug en bij aankomst bij Jan al lekker nat. Eerst ff een bakkie en kijken of er nog een beetje volk op deze natte Vossenrit af is gekomen. Er waren maar 2 MTBers dus ik gauw nog even me joker ingezet maar daarna hoorde ik dat John Nieuwmans na alle rooksignalen, mails en apps toch bij Velo stond! Er werd netjes even gewacht en na de uitleg van de uitzetters werden we naar buiten de regen ingestuurd.

We moesten de dam afrijden bij Jan en dan naar rechts naar Poeldijk maar na 20 meter stond er toch weer een pijl richting de tuin van Jan en na veel twijfelen en kijken waar de rest bleef toch maar achter de kudde aan! We moesten door het centrum van Honselersdijk naar de nieuwbouwwijk en we kwamen weer op de Mariendijk terecht waar we de Gantellaan in reden richting Kwintsheul. We moesten niet de Driesprong in maar een ander zijlaantje naar de Kerkstraat waar we rechts richting de Harteveldlaan reden en overgingen op de Vijverberglaan. De gehele groep zat nog lekker bij elkaar omdat iedereen op zijn hoede was en er niet heel hard gereden kon worden. Jan me MTB maat had een zachte band en had geen spullen bij hem en vroeg of ik wat bij me had, na het afgeven van met tasje weer gauw in de achtervolging naar de rest van de groep waar we de Groeneveldseweg in werden gestuurd waar we het pijltje links miste en lekker de laan uitreden waar geen pijl stond. Iedereen weer terug en toch het pijltje gevonden en de mooie goed onderhouden kas in waar Erwin van lier volgens mij net alle buizen weer vers in de verf had gezet.  In de kas stond ook een emmer en niet veel verder stond de 2eemmer achter een hekje. We reden door de Lier heen Zijtwende, Burgersdijk, Scheeweg, Coldehovelaan richting de oudecampseweg waar Kees met de 3e emmer stond. Vol euforie gooide we de kaart in de emmer en ik grapte nog tegen Pakvis weet je nog dat we hier een keer helemaal tot aan de Zijtwende reden en dat we toen fout zaten!

En we reden zonder te kijken over de pijl heen die ons naar het terrein van Sonneveld zou moeten sturen en je raadt natuurlijk wel waar we een 15 minuten later stonden voor niks? De Zijtwende!!!!! Iedereen weer terug en elke keer kijken of we een pijl zagen staan maar uiteindelijk bij Sonneveld het terrein op richting de Maasdijk waar we ook lekker door de kleine straatjes gestuurd werden en uiteindelijk de Tuindersweg op moesten en door het tunneltje onder de Maasdijk door.
Langs de Heenweg door de Dijkerwaal richting de Hoge Geest waar we een oude pijl zagen richting het Prinsenbos en verkeerd reden, dus wij weer terug naar de Hoge Geest en we moesten een mooi rondje over de Papelaan de Zwarte dijk op waar we nog maar met 4 man reden en elke keer twijfelde maar toch rechtdoor richting Naaldwijk gingen industriewijk door en rechts bij de Texaco naar de Dijkweg. We draaide de Dijkweg op waar we denk oude pijlen zagen en 2 man het veiling terrein op gingen en ik met Jan de Vette maar rechtdoor en voor het pand van Triade zagen we in de hoek bij Wim de Voeght nog een emmer staan.

We schijnen dus langs de vos gereden te zijn en zelfs over de tekst ZOEK DE VOS maar er stond een witte pijl richting Jan vd Knaap dus wij met ze 2en de Nieuwe weg op waar we iemand tegenkwamen en die aangaf dat de vos bij Wim de Voeght stond! Wij balen en weer terug naar Wim De Voeght waar we weer bij de 4e emmer stonden en bij de locomotief de Vos zagen staan en heen spurtte en de ring in de vos gooide! Hèhè eindelijk naar binnen droge kleren aan. Had ik al gezegd dat het een beetje regende deze ochtend. Ff lekker omgekleed en na een heerlijk bakkie snert en biertje kwam de uitslag en mocht ik weer een stukkie schrijven. Maar goed dat ik me joker had ingezet want dat leverde toch nog wat extra puntjes op.

 

Uitzetters bedankt dat jullie deze mooie rit in de regen hebben uitgezet en de organisatie weer bedankt voor de drankjes en de snert!

 

Tot de volgende keer,

Ed Zwinkels