Menu

Vossenrit van zondag 17 maart 2024.

Na een aantal jaren had ik besloten om weer vossenritten te gaan rijden in tour 3. De reden was om lekker zondag actief te zijn en ik vind het spelletje ook leuk. In het begin van het seizoen ging het goed. Zelfs stond ik na een aantal ritten eerste in het klassement maar het was niet een doel om voor het klassement te rijden. Daarna zakte ik in het klassement door vakantie of het was weer slecht of ik was verkouden.
 

Voor deze vossenrit stond ik halverwege het klassement. Mijn doel was wel om mijn zwager Coen Jansen, die op dat moment 2 punten voorstond, voorbij te gaan en voor hem te eindigen in het klassement. De zaterdag ervoor samen met Arend van der Weiden nog 75 kilometer gefietst. Het weer op die zondag was voor mijn prima. Het weer was droog en er stond niet te veel wind. Ik had gehoord dat we de Heulweg moesten oversteken dus ik zorgde dat ik daar voorin was. Daarna was het Peet van der Ende die voor de aanval koos dus zorgde ik dat ik bij hem in de buurt bleef. Door het droge weer waren de pijlen goed zichtbaar waardoor er behoorlijk hard doorgereden werd. We gingen eerst door de woonwijk en daarna door het industriegebied van Wateringen. Via de Bonte Haas gingen we richting Den hoorn. Doordat we tegenwind hadden, wat mij niet zo goed ligt, moest ik zorgen dat in de groep van een man of 10 bleef. Door verschillende tempo versnellingen probeerde een aantal fietsers om de groep kleiner te maken. Uiteindelijk blijven er 6 man over. Peet van der Ende, John Jansen, Frans Onings, Wouter Baarda, Marcel Fonhof en mijnzelf. Wij waren al een tijdje onderweg maar nog geen controle gehad. Misschien een emmer gemist? Maar eindelijk langs de Vliet op het fietspad de eerste controle en 200 meter verder stond Kees van Schie.

Misschien nog een 2e emmer maar die die was niet te zien dus reed iedereen weer verder. Er werd nu wat rustiger gereden en we hadden voor de wind.  Via Schipluiden gingen we richting Wateringen. In de dorpskern aangekomen kwamen we bij de Zoek de Vos maar die stond op zijn kop dus maar verder rijden. Er volgde nog een controle waarna wij met zijn zessen richting de vos gingen. Daar aangekomen snel de 2 overgebleven controle kaartjes in de rest emmer. Nu de Vos zoeken. De andere gingen richting de bosjes maar ik zag links achter een lantarenpaal een stukje van de Vos. Ik rende erheen met de andere achter mijn. Snel de ring in de vos deponeren. Zou ik eerste zijn? Er was onduidelijkheid of er nu 2 of 3 controles waren. Er was namelijk een emmer verdwenen. 

Door deze eerste plaats sta ik nu boven mijn zwager Coen Jansen. Hij kan mij alleen nog passeren als hij de laatste vossenrit 25 punten haalt. De laatste vossenrit ben ik vanwege vakantie er niet bij.

Toch leuk om tijdens het vossenjacht seizoen een keer eerste te worden.

Vossenrit winnaar Tour 3,  Aad van der Knaap