Menu

Draaien en keren door de stad (vossenrit verslag 10-3-24)

Mijn laatste verslag was van 8 oktober waarbij ik afsloot met Parijs is nog ver. Inmiddels zijn we bijna aan het einde van het seizoen en hebben we nog 2 ritjes te gaan. Vanochtend stond ik voor de keuze `` wel of niet mijn joker inzetten`` . Na 18 ritten sta ik ruim op kop maar is de overwinning nog niet binnen. Pas bij Velo besluit ik om de joker in te zetten.

Na de start rijden we al snel richting Rijswijk. De gehele rit blijven we in de stad  en is het veel draaien en keren met heel veel peilen. Wat een werk moet dit geweest zijn voor de uitzetters. Nu zijn dit niet mijn favoriete ritjes omdat ik het zelf altijd een beetje gevaarlijk vind in de stad met zoveel medeweggebruikers. Ik besluit om de gedachte los te laten en me te concentreren op de rit, want als ik vandaag 34 punten haal ben ik de winnaar van klassement. Nadat er een auto op een pijl staat gaat er een grote groep rechtdoor en wij buigen met een klein groepje naar links af. Rustig doorrijden en goed oplettend missen we toch een pijl. Grote kans dat de groep met o.a Jan de Vette en John Verbreaken ons nu hebben ingehaald. Dan maar op zeker en in ieder geval de rit goed uitrijden. In de onze groep zit Martin Solleveld, Martin is dit seizoen mijn voornaamste concurrent en een sterke renner, samen hebben we dit seizoen een mooie eerlijke strijd voor de winst gestreden. Dus is het zaak om Martin in de gate te houden en rustig te blijven. Na de 3e controle rijden we door ik weet niet hoeveel hekjes richting Wateringen, waar we even de pijlen kwijt zijn, echter zien we ze wel in tegenovergestelde richting. Dan maar zo weer terug naar de route. De hele rit had ik gevoel dat we nog een 4econtrole zouden krijgen en mijn gevoel klopte. We hadden het kunnen weten want net na de start stond er aan de linker kant bij het zwembad een emmer. Deze stond er nu nog maar dan wel aan de juiste zijde. Na de 4e controle de weg  terug volgen op weg naar de vos. Bij de vos aangekomen stond inderdaad de groep van Jan en John al, echter hadden zij de 4e controle gemist. Snel had ik de vos gevonden en kon 50 punten bijschrijven waarbij de overwinning eindelijk binnen is.

Een paar maanden geleden kreeg ik bijgaande uitslag door van Peet van Os senior. Het is het klassement van 1981. In Juni hoop ik 57 te worden, buiten een paar jaar een uitstapje gedaan te hebben bij W.W.V. ben ik al heel lang vooral liefhebber van het spelletje. Maar winnen was er nooit bij. Ik wil de uitzetters van dit seizoen bedanken voor de fantastische ritten en hoop nog veel jaar mee te kunnen doen.

 

Met vriendelijke groet,

Peter van Etten