Menu

Zondag 13 november 2022

Op deze mooie zondagmorgen was de rit uitgezet door John en Richard en geassisteerd door Kees. 

Nadat Toer 1 vertrokken was mocht  Toer 2 met ca. 16 man starten .
Nadeel van de laagstaande zon is dat de pijlen soms moeilijk te zien zijn. De laatste weken bleken Rob, Frans en ik  de mindere rijders van Toer 2 te zijn. Maar Frans was deze ochtend gelukkig weer aanwezig na een paar weken afwezig geweest te zijn. Vanaf het zwembad draaien we de Bovendijk op ,halverwege gaan we rechtsaf om uiteindelijk bij de bloemenroute uit te komen. Bij George Jansen gaan we de brug richting de Lier over. Via de Kreekrug  fietsen we op het fietspad wat naar Maasland leid. Halverwege zien Eelco en Menno rijdend in de achterhoede een pijl naar rechts richting Maasdijk. Frans was de enigste die achterom keek en keerde. Uiteindelijk bleven we de hele ochtend met 6 man bij elkaar. Rijdend over de Westgaag  onder de brug van de A20  door stond een pijl naar links waar Richard met zijn 2 emmers stond. Er was eerst nog een kleine vertwijfeling omdat er na de eerste emmer geen keerpijl stond. Dan maar door en ja hoor daar stond Richard met zijn tweede emmer.
Terug naar Maassluis  waren de kleine pijltjes goed te volgen. Uiteindelijk via de Waterweg,  Maasdijk  en de Groeneweg  naar Martin Don waar John in zijn auto op ons stond te wachten bij emmer3. Via de tennisvereniging en Hoogeland reden we naar Honselersdijk. Hier waren in de vroege ochtend al pijlen gesignaleerd door o.a. Jan de V. en Maart. De laatste pijl stond op de Valbrug. Vanaf vandaar heeft Kees de rit uitgezet, maar die gebruikte oud krijt met als resultaat hele dunne pijlen. Hierdoor rede we gelijk een paar keer verkeerd. Onderweg dacht ik dat de vierde controle misschien bij Kees op de tuin zou staan , maar dit was niet het geval. De vierde controle stond op het verlengde Wenpad , waar ook de vos stond. Eelco zag de vos als eerste op een aanhanger staan. Maar die kreeg zijn ring niet snel genoeg in de gleuf. Via de onderste sleuf kreeg ik de ring eerder op de vos. Toer 1 stond al bij de vos te genieten  van het mooie weer.
Hier moest ik met Ruud Z. op de foto  nadat ik vertelde dat ik vandaag al 10 jaar opa ben. Dus vandaag geen tijd gehad om naar Velo teug te keren, maar naar de verjaardag van mijn kleinzoon te gaan. 

Koos van der Hoeven