Menu

Vossenrit 6 november 2022 Tour 3

De uitzetters hadden ’s morgens geen goed weer, zeg maar gerust baggerweer!

Bij de start was het zo goed als droog. We werden naar de Dorpskade gestuurd, bij het zwembad stond de eerste pijl naar de Bonte Haas. Daar geen pijl dus rechtdoor naar de Lotsweg. Terwijl we rechtsaf gingen zagen we Tour 1 van links terug over de snelweg komen. Dus werd er gedacht dat wij ook linksaf moesten. Een grote groep ging linksaf maar ik zag toch echt dat de pijl rechtdoor stond. Gashendel open en waren we met 5 man weg. Even later sloten er nog 7 man aan.

We reden kriskras door de buitenrand van Delft en kwamen zo in een natuurgebied. Spoorlijn over en daar ging het bijna mis. Na de spoorlijn direct naar rechts en ik dacht nog als je die mis zit je zo 5 kilometer verder voor je weer een splitsing tegenkomt. Wij volgde de weg naar Rotterdam Airport. Vlak daarvoor onder de proviciale weg door en daar stond Menno met een emmer. Hiervoor moesten we eerst 4 trappen klimmen. Kaartje in de emmer  en de weg vervolgen.

Langs de A13 naar Delft.  Bij manege Prinsenstad rechtsom onder de snelweg door. Ik zag de pijl niet en ging terug terwijl de rest doorreed. Zodoende had ik een grote achterstand. Gelukkig werd er niet erg hard gereden omdat de pijlen niet goed zichtbaar waren. Ik kon na een paar kilometer weer aansluiten bij de groep.
Ondertussen hadden we nog 1 controle bij Iwan. We gingen over de Kandelaarbrug naar rechts. 

Achteraf blijkt dat een grote groep bij de spoorlijn in Schiedam de pijl niet hadden gezien en zij kwamen op dezelfde route uit. Zij hadden hierdoor 2 controles gemist.
Maar dat was niet het enigste, zodra je in Schipluiden kwam was er nog een kleine instinker. Dat was er een uit de oude doos. De beginners die trapte er nog in.

Ik met 45 jaar ervaring trapte er dus niet in. Daar stond emmer 3 en 4. Dus gas erop en naar de Vos. Die stond bij de oude Rabobank in Wateringen.
Hier kon ik net voor Wouter Baarda de ring erin kon doen.

Uitzitters bedankt voor de rit!

 

Peter van den Ende