Menu

Vossenrit 20 november 2022

Vandaag moet het gaan gebeuren!


Het wil dit seizoen nog niet vlotten. Snelheid genoeg maar dat vertaalt zich niet in de punten.
Vorige week tijdens de vossenjacht werd mij verteld dat de volgende rit op mijn lijf geschreven zou zijn. Er zit ook een stuk onverhard in. Daar word ik vrolijk van dus na de vos nog een extra trainingslusje gemaakt want volgende week moet het gaan gebeuren. 


Ik besluit de joker in te zetten. De uitzetter verteld in de kantine dat we een sprintaankomst hebben, hé dat is leuk. We vertrekken met Marcel als voorrijder en het valt mij op dat er direct 3 man vooruitrijden, die weten meer. Bij de eerste pijl de Markuslaan in rij ik naar die gasten toe en heb een gaatje. In Kwintsheul komt alles weer bij elkaar. We rijden en groupe de Vijverberglaan op en ik rij op kop, we hebben behoorlijk wind tegen en laat mij zakken want dit kost energie die ik waarschijnlijk nog hard nodig zal hebben. Zit in het wiel en merk dat ik daar nog steeds in de wind zit. Neem daarop het besluit om de snelheid op te voeren en kijken wat er gebeurt. Ik krijg sterke mannen Ed Vijverberg en Ernst mee en we zijn los. De eerste controle volgt snel bij de Wollebrand. Langs het kanaal wordt mij verteld dat we een stukje kunnen snijden door om de Lier heen te rijden. Wat doen we? Ik twijfel maar ja, als je met 3 man bent en de andere 2 snijden dan moet je mee, we hebben de controle immers net gehad. Dat geeft ons net de ruimte om uit het zicht van de achtervolgers te blijven. We werken goed samen en controle 2 vinden we in Maassluis. Vervolgens door naar de geluidswal van Wilgenrijk Maassluis. We besluiten bovenop de wal te rijden en houden zicht op de bordjes onderaan. Jean Pierre is nog druk bezig met de emmers neerzetten, jeetje wat zijn jullie snel hier, was zijn reactie. We rennen de wal af bij een emmer maar die stond aan de verkeerde kant, dus niet voor ons. Fietsen was onmogelijk dus lopend verder naar emmer 3. Ernst raakt een beetje achterop, gaan we wachten? En verdwijnt plots uit ons zicht. Hoorde later wij dat hij over de kop gegaan was bij het vangen van zijn bril, gelukkig was dat in de modder en geen schade. Ed en ik samen verder want de meute komt eraan. Langs de Woudseweg nam Ed niet meer over, oké dan niet! 
Bij een gevaarlijke oversteek, de Woudseweg over, stak ik direct over en Ed bleef staan. Ik wachte eerst op hem maar bedacht mij, als hij toch geen kopwerk doet kan ik beter doorrijden want de vos komt eraan en heb immers de joker ingezet. Even later kom ik Paul Sosef tegen, waar komt hij nou vandaan! Ik neem een sprintje en ga erop en erover, voordat hij in mijn wiel gaat zitten. Via de Hooghe beer,  Harteveldlaan naar de Broekkade, 4e emmer en door naar de vos. Solo aankomst, mooie overwinning en 50 punten in de pocket.


Hele gave rit, alles zat erin
Bedankt uitzetters Jean Pierre en Johan Bosma
Marcel en Barry ook bedankt voor jullie hulp.

Groetjes,
John Zwinkels, toer 1