Menu

Vossenrit 12 januari 2019

 

Nieuwe wielen, nieuwe kansen,

Vorige week zaterdag gekraak en geratel in mijn achterwiel. Achterwiel draaide echter nog redelijk soepel dus zondag toch maar gaan vossen. De rit zelf ging prima. Nog wat extra zand bij Ter Heijde, erg bevorderlijk voor het achterwiel. Ik kon de kop van Toer 3 redelijk volgen en uiteindelijk ook met de kop bij de vos aangekomen. Restemmer redelijk vol en de ring als eerste in de vos. Helaas blijkt dat we met de kop van Toer 3 dus over de pijl naar de sneaky vierde emmer aan de Veilingweg in De Lier zijn gereden dus slechts 3 punten.

Wat materiaal betreft viel het vorige dus mee, echter er blijkt vuil in de body van mijn wiel te zitten. Dat wordt een nieuwe velgset. Gelijk maar besteld, dan kunnen de nieuwe velgen er voor de rit van vandaag alweer onder zitten.

Vanochtend dus met nieuwe velgen naar Velo. Als ik de deur uitga begint het te regenen. Dat in combinatie met de witte pijlen belooft geen makkelijke vossenrit.

Eerste overleg over een pijl begint al voor het tunneltje onder de A4 door richting Sion. Staat er nu wel of geen pijl? Geen pijl dus rechtdoor. In Den Hoorn, vlak voor de eerste controle, pijl gemist. Dus keren en weer terug. Gelukkig zien we ze een erf opduiken alwaar de eerste controle blijkt te staan.

Hierna volle bak tegenwind de Woudseweg op richting De Lier. In De Lier begint het zoeken weer. In de Hoofdstraat staan twee pijlen kort na elkaar. De eerste gezien en over de tweede heen gereden. Er komen een aantal rijders van toer 2 alweer terug, aan het einde dus géén pijl. Blijkt dat je gelijk al door moest steken naar het parkeerterrein bij de Jumbo.

Daar wemelt het van de renners en is het even onduidelijk waar nu nog wel pijlen stonden. Dan maar richting het tunneltje waar de pijlen blijken te staan. Daarna langs de Priva en dan de Hoogweg op. Om daar vervolgens op het wel bekende tussendoorpaadje te komen richting het tunneltje onder de A20. Maar eerst dus nog wat smalle paadjes met rechts het glas en links de sloot…..

Via het Honderdland duiken we de Maasdijk in. Gelukkig is de groep scherp en pakken we in één keer de juiste route. Als je één pijltje had gemist had je eerst de Korte Kruisweg nog helemaal op en neer kunnen rijden (toch Rob?). Via de Tuindersweg en de Lange Kruisweg komen we uiteindelijk op de Pettendijk. Hier linksaf richting het Staalduinse Bos. Tempo ligt hoog en ik zit hier achter in de groep. We gaan rechtsaf de Staelduinlaan op. 

Halverwege de Staelduinlaan een pijltje. De kop rijdt eroverheen en met een mannetje of vijf kunnen we rustig rechts afslaan. Aan het einde van deze laan links de De Jonghlaan op richting Oranjesluis. Aan het einde echter geen pijl. Toch nog iets over het hoofd gezien….. Dus terug. Pijl gevonden en tussen twee warenhuizen door naar de tweede controle. Even balanceren over het plankje over de sloot en dan linksaf richting Oranjesluis. Tunneltje door en dan linksaf richting Westerlee (stond die pijl er nu wel of niet…..).

Via het Sint-Jorispad gaan we richting de oude fietsbrug over de Burgemeester Elsenweg. Maar vlak daarvoor nog een pijl linksaf. Het terrein op van Axia. In eerste instantie geen verdere vervolgpijl op het terrein. Dan maar even kijken bij de uitgang, daar wel een pijl eraf en nog een asfaltweg langs de kas. Dus dan meer even tegengesteld terugfietsen. En daar staat de derde emmer.

Terrein weer af en gelijk de versnelling wat lichter gezet. Fietsbrug over en op naar de Snelbinder. Via de Wollebrand richting Honselersdijk. Aan het einde van de Oostheullaan echter geen pijlen. Dus terug naar de laatste pijl. En die staat toch echt naar links. En dus maar weer keren. Pijl blijkt over het fietspad te staan en we duiken via de Molenlaan Honselersdijk in. Inmiddels met een gecombineerde groep toer 2 en toer 3 en een enkele rijder zonder kaartjes. In Honselersdijk nog een woonwijk door en dan de Van Ockenburghlaan op. De Vos komt in zicht, maar ja, net als vorige week nog wel een kaartje over. Via het tunneltje onder de Wateringseweg richting Verburch. Daar staat een redelijk gevulde restemmer. 4ekaartje erin en het knollenveld op opzoek naar de vos. Van de groep waarmee ik aankwam zijn er een stuk of 4 à 5 me voor. Bij de uitslag bij Velo blijken dit echter geen toer 3 rijders en blijkt dat ik 20 punten mag bijschrijven.

Al met al een mooie en geslaagde rit!

Uitzetters en Menno bedankt!

Wouter Baarda