Menu

Vossenjacht 21 november 2021

Erg lange tocht en véél mysterieuze stemmen vanuit de ruimte.

Vandaag werd in de kantine met veel gepiep vanuit de luidsprekers omgeroepen dat erelid Bert Bambacht zijn 100ste verjaardag viert. Mochten we hem zien dan konden wij hem feliciteren.

Bert woont ergens in den Haag, dus 1 en 1 is 2, De rit gaat door den Haag.

Wij veteranen startten tegelijk met toer 3.

De eerste pijl staat bij Condor City.

Achter Condorc city, via ’t Wengebied, het ABC terrein, Madepolderweg, achter de kinderopvang, langs een modderig pad, Oostmadeweg naar de verkeerslichten bij de Uithof. Oei fouteboel, pijltje gemist. Terug, het park door en de stalen brug over de Lozerlaan over, door Kraayenstein, Houtwijk, naar de Oude Haagweg. Daar begon het feest, géén pijlen meer.
Na 4 keer de Laan van Eik en Duinen heen en terug gereden te hebben en de hele bloemenbuurt uitgeplozen te hebben was het complete FTCW club weer bij elkaar geklonterd. Daar hoorde je veel gemompel van:”ik ga naar VELO terug om een biertje te nemen”. Gelukkig, er kwam een stem vanuit de ruimte: “Ga naar de Rozenstraat”. Daar zijn we naartoe ge-Googled maar dat liep op niets uit. Weer een stem vanuit de ruimte: “Gij zult naar de Stokroosstraat gaan, met vaag de naam “Kijkduin”. Dus met zijn allen naar de Stokroosstraat en daar zat ons feestvarken omringt met een ballonnenkrans en een controlepost. Met zijn allen hebben we Bert gefeliciteerd, die zichtbaar aan het genieten was, maar een vossenrit gaat altijd door.

Pijlen verder gaan volgen, Laan van Poot rechtsaf de duinen in. Daar vloog de ketting van mij voorblad af en moest ik alleen verder. Naar Kijkduin, fietspad door de Duinen. Angstige momenten. Heb ik daar die pijlen wel goed beoordeeld? Voordat je het weet zit je in Monster zonder pijlen. Pfff gelukkig, bij Ter Heide een pijl rechtsaf. Nog een stukje over de Slaperdijk, “de Westlande druif”. Daar haalde een groepje van Toer3 mij in. Daar kon ik mooi mee verder. Verder door ’s Gravenzande, Zanddijk, Maasdijk, het oude en versleten pad Bonnenweg. Met al weer 45km op de teller begon de vermoeidheid aardig toe te slaan. Gelukkig, bij de Bonnenlaan was Post2. Wat gaan we nu verder doen? Pijlen volgen of snijden?
Een stem vanuit de ruimte zei: “Ga naar Poeldijk”. Dus kortste weg naar Poeldijk. Heenweg tot Rijnvaartseweg Waar wéér een stem vanuit de ruimte riep: “Ga naar Naaldwijk, Dijkweg”. Onze groep splitste in tweeën. De ene groep via de Plas van alle Winden en mij persoontje met (Ik denk Hen van Uffelen) naar Naaldwijk, wéér een stem: “Ga naar Poeldijk”. OK, Grote Woerdlaan, na bijna 60km in de benen was het meer een slijtageslag geworden. Naar de Nieuwe Weg , Poeldijk. Daar zagen we in de verte onze Toer3 vrienden door de Jan Barendse straat rijden. Wij via de Voorstraat (da’s iets korter), waar we bij de Wateringseweg weer bij elkaar kwamen. Natuurlijk even rechtsaf door de tuin van Kees van Schie, waar blijkbaar de gasprijs nog erg laag is vanwege de warmte in de kas. In de schuur Post3 en een stukje verder Post4. Zo, we zijn verzekerd van extra punten.  Wateringse weg vervolgen en wéér hoorde we een stem vanuit de ruimte: “Ga naar de Korte Noordweg”. Daar was de vos nèt aan het inpakken. Gelukkig nog net op tijd. Aankomst 12:50. Oeff dat was een lange rit, maar wel 25 punten gescoord, bedankt hoor uitzetters.

Kees van Schie. (Draadje)