Menu

Vossen rit 15 jan 2023

Zoals altijd ontstaat er toch weer een lichte spanning voor de aanvang van de start, ik kreeg om 9.40 van mn dochter Suus door via de app : pap er staan pijlen in het balijbos ! Steef is net terug van hardlopen en zag ze staan. Ik dacht : ok dat is een soort thuiswedstrijd dan leuk ! daar komen we niet zo vaak. De voorspelling was dat het droog zou blijven, en de veteranen gingen als 1e van start.

Al vrijsnel ontstont er tumult bij ons , we reden op de meijerlaan en het fietspad liep eigenlijk rechtdoor de dijk op maar er stond een pijl naar rechts dus twijffelde we, we gingen toch maar terug en naar rechts , bij de 1e T splitsing geen pijl…dus toch weer terug de dijk op en ja hoor verderop gewoon weer pijlen !

Het was voorin bij ons in groep zeer “groen” , we gingen op hoge snelheid richting Pijnacker waarna we idd via het balijbos richting Zoetermeer reden. Net voor de Mandela brug ontmoeten we Ingrid die ons stond te vereeuwigen ( altijd leuk ! ) en meteen de 1e emmer ,weer gingen we richting Pijnacker maar we kregen nu wat meer wind van voren, we bleven goed samen werken en ik zag dat onze vandaag niet zo grote groep al gehalveerd was.

We schoten door het centrum van Pijnacker waar we aansloten bij een groepje hardrijdende mtb ers bij de rotonde van Intratuin naar rechts, de gaskraan ging open tot Jan de Vette de pijl naar links wel zag en we op het parkeerterrein bij Intratuin de 2e emmer vonden, de mtb ers waren gekeerd en met een : bedankt he ! sloten ze weer bij ons aan, we reden via Delftgauw en Delft weer terug richting Den Hoorn bij garage Kleyweg links af over de A4 heen… pppfft storm tegen ! Hier werden de mannen van de jongens gescheiden, ik zei tegen Peet van Etten : ik heb er geen goed gevoel van Peet, we rijden richting Wateringen en hebben nog 2 kaartjes ! Hij zei ja we hebben toch alles goed gereden… , ja dat weet je natuurlijk nooit, en zeker niet bij John en Richard ( uizetters ) 

Gelukkig vonden we net na de Bonte Haas de 3e emmer, dat gaf een goed gevoel, daarna werd t ff listig..er stond geen pijl waar we hem wel hadden verwacht , dus terug naar de laatste pijl , ja we gaan toch goed nou dan maar ff gokken en een stukje verder hadden we gelukkig weer pijlen. We reden nu de richting van Velo op in de kerklaan een listig pijltje naar rechts ! door de hekjes naar de van armberglaan daar zagen we ze al staan , maar vlak er voor zag ik nog een wazig pijltje naar links, top daar stond de 4e emmer nou 150 m terug om bij de vos uit te komen, als ik daar aankom kies ik er meestal voor om niet zn alle op de dezelfde plek te gaan zoeken, ineens zag ik een heg ,kreeg een ingeving, en ging achter die heg lopen…en ja hoor ! Daar stond de vos ..1e!! Top .

 

Uitzetters bedankt voor het uitzetten van de leuke rit.

Mart Buying.