Menu

’t Kan verkeren – Vossenrit 16 oktober 2022

Na wisselende successen tijdens de eerste vossenrit (P1) en de tweede vossenrit met welgeteld 3 punten weer vol goede moed aan de start. ’s-Ochtends om 7 uur nog een buitje over het wegdek, dat belooft wat met een laagstaande zon en natte bladeren.

Deze week gelukkig niet Paul Koenders als voorrijder  maar dit keer als één van de uitzetters.
Na een rondje om Velo heen begint Toer 3 het in het begin van het Wateringse Veld al te rekken en te breken. Snel naar voren. Nog voor het bereiken van de Bovendijk draait Robert Balm ergens links waar de rest van toer 3 de pijlen volgt. Vreemd, hij laat daar zijn dochter Jessica bij Toer 3 en trekt zijn eigen plan. Zou hij meer weten, of mogelijk al pijlen hebben gezien vanochtend?

Wij draaien met toer 3 vervolgens de Singels op, meerdere paden links en rechts, dus opletten geblazen, geen pijl. Tempo gaat er vervolgens uit en de groep komt weer bij elkaar, ik zak iets terug. Als we vervolgens haaks op de Laan van Wateringseveld uitkomen, waar ik bijna achteraan zit, zie ik een pijl rechtsaf. De groep steekt over en ik duik rechtsaf richting Basic-Fit en KFC. Na een lus langs de Bonte Haas, richting ‘t Woudt en over de Lotsweg kom ik, ondertussen in gezelschap van Kees van Schie, Kees van Schie en 4 mountainbikers uit bij de rijdende controle van Paul Koenders. Ik geef aan Paul door dat Toer 3 er zo nog aan komt maar dat ze een pijl hebben gemist. Later blijkt echter dat ze na het missen van de pijl weer op route uitkomen, dus daar heb ik mazzel. Zou er wederom een P1 inzitten?

Na een rondje Rijswijk, Harnaschpolder door naar Schipluiden. Mountainbikers Dennis Arkesteijn en Erwin van Lier hebben zo te merken goede benen. Veel kopwerk, zeker op het laatste stuk naar Sjors Janszen gaat de gashendel nog even open. Wij Kees van Schie, Kees van Schie en ikzelf kunnen behulpzaam zijn met het ‘lezen’ van de pijlen. Via de Wippolderlaan komt de vos aardig in zicht. Bij de Hornbach het tunneltje door om vervolgens kris-kras naar de Heulweg te rijden. Aangekomen bij de vos staat de tekst op zijn kop. Nog even een extra lusje met nog een controle. 4e kaartje is overbodig en mag in de restemmer. Vos was al gevonden door Dennis dus dat scheelde weer zoeken.
Aangezien we niet waren ingehaald door Toer 3 kon het haast niet missen dat ik de overwinning binnen had. Maar niets is minder waar. Op locatie bij de vos spreek ik Robert Balm. Hij heeft met succes ‘gesneden’ en heeft ook de controle van Paul Koenders.

Bij Velo de uitslag, waarbij ik tot mijn lichtelijke verbazing wordt uitgeroepen tot winnaar van Toer 3 en ook nog eens een stukkie mag schrijven. De rest heeft de controle gemist van Paul. Zou Robert hem dan toch ook hebben gemist?.

’s-Middags in de app komt/komen de rectificaties, ook nog eentje bij Toer 1. Ik blijk inderdaad tweede te zijn. Helaas geen 25 maar 21 punten. Robert gefeliciteerd met de 50 punten, met succes de joker ingezet.

P.S. Rit van Robert staat (nog) niet op Strava en je weet wat ze dan zeggen: “If it ain’t on Strava it never happened”  

 

Wouter Baarda